web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Od sada s policijom možete komunicirati i putem mobilne aplikacije!

KARLOVAC – Na nivou Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi se projekt e – sigurnost odnosno e-policija. Građani Hrvatske tako će od danas moći komunicirati s policijom i putem nove aplikacije na svojim pametnim mobilnim uređajima. Riječ je o aplikaciji koju možete preuzeti sa web stranice policijske uprave i na vrlo jednostavan način, anonimno dojaviti neke događaje za koje smatrate da nisu u skladu sa zakonom.

Osim što uz taj portal sjede policijski službenici, u svim operativno-komunikacijskim centrima policije na nivou cijele Hrvatske sjede i voditelji smjena kojima će biti dostupne sve dojave.

Policijski službenik koji sjedi pred portalom, dužan je 24 sata dnevno pratiti pristigle informacije te reagirati odmah. Razlikuju se otvorene prijave, prihvaćene i odbijene. Otvorena prijava razlikuje se od ostalih u tome što kad policija zaprimi određenu prijavu na ovakav način može se putem sms-a i dalje komunicirati s dojaviteljem, ukoliko im trebaju još neke informacije. Ukoliko se smatra da je prijava u redu, da sadrži jasne informacije o prijavi i lokaciju bit će prihvaćena. Čim se prijava prihvati ili odbije više nema mogućnosti komunikacije s policijom.

Građanin koji pošalje na ovaj način dojavu putem ove aplikacije, njemu se garantira anonimnost. E-sigurnost olakšava svim građanima vrlo brzu komunikaciju sa policijom, a vrlo je važno naglasiti da aktivirate svoju lokaciju, kako bi nadležni znali brzo i pravovremeno postupati.