U Zagrebačkoj ulici kao i u ostatku potpoljenih naselja – tuga, ljutnja i strah od novih poplava

KARLOVAC – Stanovnici Zagrebačke ulice na Ilovcu ovih su se dana također borili s vodom, danas zbrajaju štete, a posjetili su ih i predstavnici gradske četvrti.

Ljudima treba pomoć, najviše u vidu isušivača, kazao je predsjednik Vijeća GČ Banija Marin Svetić koji kaže da su članovi Vijeća na terenu već nekoliko dana, pomagali su ljudima s vrećama, a sada ih obilaze.

Rješenje bi bila izgradnja zapornice koja bi branila ovaj dio grada od zaobalnih voda, no planovi ništa ne znače stanovnicima ove ulice kojima je voda došla u kuće već četvrti put u dvije godine. Oni žele konkretno rješenje što prije, jer su na izmaku snaga.

Ulagali su nakon prošlogodišnje poplave, kupili nešto novog namještaja, a nažalost neke stvari nisu uspjeli spasiti od vode koja je nadirala velikom brzinom i nosila sve pred sobom.

Zahvaljuju vatrogascima koji su im stajali na raspolaganju i pomogli koliko su mogli, a ove godine su na vrijeme i znali da će do poplave doći, pa su se pripremili.

Od kukanja nema ništa, kažu nam stanovnici Ilovca, ali ipak lakše je kad nekome ispričaš. Političare i ovdje pozivaju da dođu na dan – dva u njihove kuće i pokušaju živjeti.