Očekivano na aktualnom satu Županijske skupštine najviše se pričalo o poplavama

KARLOVAC – Očekivano aktualac Županijske skupštine bio je posvećen poplavama. Puno toga je započeto, a malo toga dovršeno što se tiče sustava obrane od poplava, rekao je župan Ivan Vučić i dodao da niti jedan kapitalni projekt nije završen, čak ni dokumentacija.

Od 2010. do danas za štetu od elementarnih nepogoda potrošeno je 120 milijuna kuna. Ove godine Županija će sa 300 tisuća kuna pomoći poplavljenima. Dosad je utrošeno oko 350 milijuna kuna u sanaciju šteta od poplava što premašuje investiciju u sustav, zaključio je župan te dodao da nisu znali da u Karlovac stiže ministar Tihomir Jakovina.

Treba zajednički djelovati jer se samo tako može riješiti problem poplava, poručio je župan. Na štete od elementarnih nepogoda potrošena su velika sredstva, a tako će biti i ubuduće ako se ne iznađe neko rješenje, rekao je Vučić te pobrojao podužu listu isplaćenih odšteta.

Ove godine trebala bi biti isplaćena i sredstva ili barem dio odborenih sredstava Fonda solidarnosti preko kojeg je odobreno 4,8 milijuna kuna. Dodajmo kako je danas i Hrvatska zajednica županija zatražila uspostavljanje efikasnijeg sustava obrane od poplava.