Nadogradnja Medicinske škole Karlovac?

KARLOVAC – Projekt Medicinske škole Karlovac uvršten je na indikativnu listu projektnih prijedloga Europskog fonda za regionalni razvoj 2014.-2020. To bi u prijevodu značilo modernizaciju i proširenje ove škole, omugućavanje kvalitetnijeg održavanja nastave svim učenicima, ali i otvaranje posebnih specijaliziranih kabineta koji bi bili smješteni na budućem prvom katu. Završen je glavni projekt, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole.

Nedostatak kantine ili restorana i dnevni boravak gdje bi se moglo provesti vrijeme između predavanja, učenici navode kao krucijalan problem postojeće situacije.

Novim projektnim planom, ovi bi se problemi trebali riješiti. Transport učenika putnika također bi trebao biti riješen posebnim vlakovnim i autobusnim linijama. Tada bi se i otvorila mogućnost prelaska u jednu smjenu jer bi se nastava održavala do 15 sati kako putnici ne bi trebali razmatrati opciju alternativnog smještaja već povratak svojim domovima odmah po završetku predavanja.

Uvrštavanjem na indikativnu listu stvorena je operativna mogućnost financiranja projekta sredstvima Europskog fonda za regionalnalni razvoj u vrijednosti 38, 5 milijuna kuna. Karlovačka županija trebala bi sudjelovati sa potporom od 15%.

“Kada se sazna izvor financiranja od nekog fonda, Karlovačka županija konkurirat će na drugim izvorima za taj udio sredstava od 15%. Onog trenutka kada se vidi tko će financirati 85%, Karlovačka županija neće biti prepreka toj realizaciji”, poručuje Željko Šančić pročelnik Upravnog odjela prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje Karlovačke županije.