Otvoren vrtić Gaza – mališani se nakon gotovo sedam mjeseci vratili “kući”

KARLOVAC – Nakon gotovo sedam mjeseci dječjim vrtićem Gaza ponovno odzvanja dječji smijeh i pjesma. Gotovo deset milijuna kuna vrijedna obnova konačno je završena i vrtić je danas otvoren, a djeca koja su boravila u vrtiću Švarča za vrijeme trajanja radova, konačno su se vratila u svoj prostor.

Sreća je prevelika, djeca nisu mogla vjerovati kada su danas zakoračila u nov prostor, sve je novo, a oni obećaju da će tako i ostati. Sretni su i oni stariji, konačno nigdje nije ljepše nego kod kuće, znaju to svi mali stanovnici vrtića Gaza koji su mjesecima putovali na Švarču.

Umjesto 120 mjesta koliko je bio kapacitet prije rekonstrukcije, od sada će vrtić moći primiti 176 mališana u šest vrtićkih i dvije jasličke skupine. Vrtić je zadržao jednu etažu, no dograđeno je oko 400 kvadrata novog prostora. Energetski razred objekta promijenen je iz E u B razred, a umjesto na loživo ulje vrtić će se grijati na ekološki prihvatljiviji plin.

Jutros je vrtić već useljen, osjećaj ushita i sreće djece i roditelja je nezamjenjiv. Prostor će, naravno biti ukrašen dječjim crtežima, kreativnosti ne nedostaje, malim stanovnicima potrebno je samo dati vremena.

Ovo je dobrobit čitavog grada, a ne samo stanovnika Gaze, istaknuo je gradonačelnik Damir Jelić i dodao da su radovi bili užurbani, osobito zbog žalbe koja je završetak radove pomaknula s prvog dana jeseni na početak studenog. Predstoji nam još dosta posla na drugim vrtićima, na nekima već radimo, pa nekako bi bilo lijepo da ta tradicija se i ovdje ostvari, ali ja ipak neću u potpunosti biti u tradiciji, pa samo mogu najaviti da je sljedeći naš vrtić rekonstrukcija, bolje rečeno potpuno novi vrtić na Rakovcu. Jedino što se ne bih htio obvezivati kao proljetos u vrtiću na Švarči o točnom vremenu, ali radovi će zasigurno krenuti u sljedećoj godini, rekao je Jelić.

Nažalost, ni ovaj vrtić još uvijek ne prati nacionalna razina, na Švarči nije pratila, a srce me boli da ni na Turnju nije ni jedna kuna došla s nacionalne razine, ali to govori o žilavosti našeg grada, istrpili smo i teža vremena, od kuge, pa do Domovinskog rata, pa će biti ovako sunčanih dana i u najljućoj zimi, nepraćenja nas, dodao je Jelić.

Puštanjem balona u zrak, vrtić je otvoren, a proslava se nastavila u novoj dvorani, kako je Gaza prije svega sportski vrtić, sve je bilo u tom tonu, uz neizbježni sportski pozdrav: Tko je najbolji? Vrtić Gaza!