Info ploča postavljena na Aleji branitelja; uskoro nova stabla i rasvjeta

KARLOVAC – Udruga veterana satnije „Rebels” postavila je na križanju Mušnjakove ulice i šetnice Dalmatinski prolaz info-ploču za uređenje drugog dijela Aleje hrvatskih branitelja. Podsjetimo, Aleja branitelja otvorena je u kolovozu ove godine, a na njenom uređenju sudjelovali su hrvatski branitelji koji su tijekom dvije godine uređivali okoliš, te posadili i prvih 25 sadnica stabala.

Prvi dio Aleje posvećen je postrojbama koje su obranile grad ratnih godina, a pored svake betonske piramide na kojoj piše ime postrojbe posađeno je stablo. Ploča koja je danas postavljena na sredini buduće šetnice donosi informacije o samoj Aleji, te postrojbama u čiju čast je ona i uređena.

Završetak cijelog projekta i uređenje Aleje branitelja planirano je za Dan obilježavanja napada na Karlovac, 4. listopada iduće godine. Do tada bi trebalo biti posađeno 115 sadnica stabala. U trećem dijelu Aleje branitelja drvored ili spomen obilježje bili bi posvećeni maloljetnim dragovoljcima, ženama sudionicama Domovinskog rata, žrtvama masovnih stradanja, civilnim žrtvama i djeci poginuloj u Domovinskom ratu.