Gradski HDZ o nacrtu proračuna za 2016. godinu, koji će se u prosincu naći na Gradskom vijeću

KARLOVAC – Grad Karlovac ponekad nazivamo gradom rotora, no možemo ga zvati i gradom vrtića, rekao je predsjednik gradskog HDZ-a Damir Mandić na konferenciji za medije ove stranke, na kojoj je između ostalog gradski projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića Rakovac najavljen kao kapitalni za iduću godinu.

“Mladi i djeca su hrvatska budućnost” naziv je konferencije za medije koju su održali karlovački HDZ-ovci s ciljem upoznavanja javnosti s jučer završenom javnom raspravom o izradi nacrta proračuna za iduću godinu. U nacrt proračuna stavljena je i inicijativa za osnivanje Zaklade za izvrsnost i inovativnost, a želja je da ona nosio ime Nikole Tesle.

Mladi HDZ-ovci predložili su i osnivanje Poduzetničkog inkubatora. Grad Karlovac će i u idućoj godini prema nacrtu proračuna biti velika podrška Razvojnoj agenciji Karla, ali i brojnim udrugama, poručili su iz HDZ-a.

U sljedećoj godini neće biti novih nameta koji bi pogodili građane, istaknuo je pak Damir Mandić i još jednom rekao da je gradski proračun pogodila mini porezna reforma, ali uštede se ostvaruju u svim gradskim odjelima i tvrtkama. Kao primjer štednje navedeni su gradonačelnik Damir Jelić i njegovi zamjenici Marina Kolaković i Dubravko Delić, koji imaju manje plaće, nego što to zakon dozvoljava. Od 2010. godine do danas na taj su način donijeli Gradu Karlovcu uštedu od dva i pol milijuna kuna

Sport je u prošloj godini podnio najveći teret, odnosno najmanje je bilo sredstava na raspolaganju za sportaše, a cilj je u idućoj poticati partnerstva među udrugama sa sličnim programima i aktivnostima.

Mandić je dodao da Karlovčani na godišnjoj razini putem naknada Hrvatskim vodama uplate oko 13 milijuna kuna, stoga je potrebno inzistirati na posebnom statusu i to već početkom iduće godine, jer su štete samo od posljednje poplave bile veće od 30 milijuna kuna.