Proračun grada Karlovca u visini od 263,5 milijuna kuna prihvaćen bez usvajanja amandmana oporbe

KARLOVAC – Nakon dva i pol sata rasprave, s 13 dovoljnih ruku u zraku prihvaćen je proračun grada Karlovca za 2016. godinu. U gradskoj blagajni na raspolaganju će tako biti 263,5 milijuna kuna.

– Proračun je unatoč svemu pokazao racionalizaciju, visoku razinu društvenog standarda, socijalno je osjetljiv, stopa zaduženosti je niska, a proračun je stabilan i održiv, zaključila je svoje obrazlaganje pročelnica za financije Lidije Malović.

Klub vijećnika SDP-a predložio je amandman s pet prijedloga, traže da se uvrsti 2,8 milijuna kuna za udžbenike za 3.991 učenika osnovnih škola na teret zaposlenika gradske uprave, dodatnih 300 tisuća kuna za sufinanciranje privatnih vrtića i dadilja, dodatna sredstva za obrtnike i poduzetnike te rekonstrukciju atletske staze na Čavlekovom stadionu. No Klub vijećnika vladajuće većine, prijedloge nije prihvatio.

No bez obzira na sve primjedbe i pokušaje da amandman prođe, gradske vlasti jednakog su mišljenja i poručuju: Predloženi proračun posložen je na najbolji mogući način.

– Bilo bi nam drago kada bi se još zadužili do onih dozvoljenih 20 posto, a sada smo oko četiri i hvaliti se tada s nekim velikim projektima, no moramo misliti i na buduće generacije, dodala je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

Dok je amandman podržalo tek nedovoljnih osam vijećnika, prijedlog proračuna podržalo je njih 13 što je bilo dovoljno za njegovo prihvaćanje.