Prilika za obrtnike: Inkasator raspisao novi natječaj za izvođače radova na održavanju

KARLOVAC – Iako posljednjih godina i u Karlovcu svoje usluge nude privatni upravitelji stambenim zgradama, gradska tvrtka Inkasator i dalje upravlja najvećim dijelom stambenog fonda na karlovačkom području. Svake godine Inkasator iznova sklapa ugovore s izvođačima radova na održavanju stambenih zgrada za tekuću godinu, zato je prijava na javni poziv koji je upravo u tijeku dobra prilika za tvrtke i obrtnike da si osiguraju posao i prihode.

Pravne osobe registirane za hitne popravke vodovodnih i kanalizacijskih cijevi i uređaja i elektroinstalacija, kao i za zidarske, armiračke, betonske, limarske, krovopokrivačke, tesarske, ličilačke, bravarske, staklarske i ostale radove na održavanju pozvane su da dostave svoje ponude.

– Na natječaj se mogu javiti sve pravne osobe koje ispunjavaju kriterije navedene natječajem, s time da moram napomenuti da se ovi ugovori koje sklapamo s našim obrtnicima odnose isključivo na radove koji su u kategoriji hitnih intervencija i na radove redovnog održavanja, do maksimalne vrijednosti 15.000 + PDV. Za sve ostale radove kao što su energetska obnova zgrade i veća investicijska ulaganja, Inkasator za svoje zgrade kojima upravlja, u suglasnosti s predstavnicima, sa vlasnicima i suvlasnicima, raspisuje dodatne natječaje na kojima sami predstavnici u dogovoru sa suvlasnicima odabiru izvođače – pojašnjava Andreja Barberić, viša savjetnica za odnose s javnošću u Inkasatoru.

Iako nije riječ o velikim projektima nego redovnom održavanju, sklapanje ugovora s Inkasatorom znači stabilnost i garanciju da će cijele godine biti posla, a time i prihoda, a manje bitna nije ni sigurnost da će obavljeni posao biti naplaćen na vrijeme.

– Uvijek ima posla. Kad živite u stambenoj zgradi ili kući, svaki se dan može dogoditi nešto – od puknuća cijevi, kvarova na razlilčitim instalacijama, prokišnjavanja krovišta, pa do izvanrednih situacija kakvu smo imali prije tri godine u Vrazovoj ulici. To je jako velik portfelj koji imamo u Karlovcu, s time da mi našim obrtnicima s kojima imamo sklopljene ugovore nastojimo osigurati ravnomjeran posao. S druge strane, od njih očekujemo kvalitetu i odgovornost u obavljanju poslova i radova koje pružaju – kaže Barberić.

Lani su ugovore s Inkasatorom na temelju provedenog javnog natječaja sklopila 52 obrtnika i mala poduzetnika. Ovo je inače već četvrta godina za redom da ova gradska tvrtka zapošljava obrtnike putem natječaja, a takva se praksa pokazala uspješnom, i za karlovačko gospodarstvo, ali i za stanare-suvlasnike. Broj reklamacija na obavljene radove, kaže Barberić, znatno je smanjen.

Javni poziv za izvođače radova otvoren je do 18. veljače. Detalje o kriterijima i načinu podnošenja ponuda potražite na internetskoj stranici Inkasatora.