KABA

Vodič kroz proračun možete pronaći na internetskim stranicama Grada

KARLOVAC – Karlovački gradski Odjel za proračun i financije objavio je pojednostavljeni vodič kroz proračun Grada Karlovca. Sažeto donosi informacije na što se to planira potrošiti 263 milijuna kuna koliko je planirano za ovu godinu, a možete ga pronaći na internetskim stranicama Grada.

Vodič kroz proračun sadrži 16 stranica teksta, tablica i grafikona, iz kojih je vidljivo da je ove godine najviše novca planirano za društvene djelatnosti – čak 84 milijuna i 400 tisuća kuna, dok će u poduzetništvo, poljoprivredu i turizam biti uloženo najmanje – 3 milijuna i 700 tisuća kuna.

Na sam spomen proračuna od 263 milijuna kuna, velik bi broj ljudi pomislio da se radi o novcu kojeg gradska uprava može raspoređivati po vlastitom nahođenju, no to nije tako, što je građanima objašnjeno upravo ovim vodičem, na jednostavan i pristupačan način, kaže pročelnica Lidija Malović i dodaje da Vodič još uvijek ne postoji u tiskanom obliku.

Iz Gradske uprave poručuju kako su otvoreni za sve kritike i prijedloge, stoga pozivaju Karlovčane da se jave i komentiraju izgled i sadržaj vodiča.