Projekti energetske obnove karlovačkih zgrada nastavljaju se i u 2016.

KARLOVAC – Dvije višestambene zgrade u centru Karlovca, kojima upravlja gradska tvrtka Inkasator, ove bi godine, prođu li na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, trebale krenuti u četiri milijuna kuna vrijednu energetsku obnovu. Dokumentacija je poslana, čeka se objava rezultata natječaja, a u Inkasatoru su optimistični i nadaju se da će obje kandidirane zgrade uspjeti dobiti traženo sufinanciranje. Ako projekti doista prođu, Fond će sufinancirati maksimalno 40 posto troška investicija, odnosno 1,6 milijuna kuna.

Rezultati natječaja trebali su biti objavljeni krajem siječnja, no objava kasni. Ovih dana, umjesto rezultata, Fond je objavio tek informaciju da su sve ponude pregledane i evaluirane te da je donesen prijedlog odluke o odabiru korisnika sredstava po javnom natječaju. Za daljnje korake čeka se donošenje državnog proračuna, što znači da će i dinamika objave novih javnih poziva i natječaja za 2016. godinu također biti usporena.

Bez obzira na kašnjenje ovogodišnjih javnih poziva i natječaja, iz Inkasatora pozivaju zainteresirane predstavnike stanara, vlasnike i suvlasnike da se jave radi konzultacija sa zaposlenicima Tehničkog odjela Inkasatora radi pripreme dokumentacije, kako bi u trenutku objave javnih poziva i natječaja za 2016. dokumentacija bila spremna za predaju.