Karlovac kontrolna točka TEH maratona u povodu 70 godina ZTK

KARLOVAC – Hrvatska zajednica tehničke kulture slavi ove godine 70. obljetnicu postojanja, a tim povodom predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova Đuka Pelcl pješači od Iloka do Prevlake. Danas je stigao u Karlovac te obišao prostorije Zajednice tehničke kulture.

Đuka Pelcl krenuo je 4. veljače na 1.400 kilometara dug TEH maraton. Dnevno prelazi 40-ak kilometara, a jedna od kontrolnih točaka je i Karlovac.

Đuki Pelclu su se na putu pridružili i zadrugari iz Draganića i Žakanja, a ispred prostorija Zajednice tehničke kulture u Karlovcu dočekali su ga predstavnici udruga koje djeluju u tom prostoru.

Put za sada ide prema planu, tako da Pelcl očekuje da će na Prevlaku stići 14. ožujka. U Karlovcu je prvi puta, no upoznat je s radom karlovačke zajednice.

Dočeku Pelcla priključili su se modelari, članovi aerokluba Duga Resa, Oldtimer moto kluba Karlvoac, članovi Foto kluba Karlovac, Društvo pedagoga tehničke kulture, Klubovi podvodnih aktivnosti Karlovac i Vodomar, radioamateri, robotičari, članovi Kinokluba i brojni drugi zaljubljenici u tehničku kulturu. Pelcl ujutro nastavlja s pješačenjem, a sljedeća kontrolna točka je Severin na Kupi.