Svakodnevne radionice i terapije za 15 korisnika Poludnevnog boravka u Grabriku

KARLOVAC – Poludnevni boravak Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj trenutno pruža usluge za 15 korisnika s područja Karlovca. Poludnevni boravak nalazi se u ulici Maksimilijana Vrhovca u Grabriku, a korisnici svakodnevno provode radne i rekreativne, te aktivnosti socijalnih vještina. Centar je prostor dobio na korištenje od Grada Karlovca, a već godinu dana svako jutro tamo provode osobe s intelektualnim teškoćama.

Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj tijekom poludnevnog boravka u Grabriku svakog dana izrađuju ukrasne predmete, torbe, okvire za slike i slično. S njima radi tim od tri rehabilitacijska edukatora, logopeda i fizioterapeuta, te psiholog.

Prostor u Grabriku ima i lift, tako da u poludnevni boravak mogu doći osobe s invaliditetom. S druge strane, ovakav jedan prostor od iznimne je važnosti za osobe s intelektualnim teškoćama koje još uvijek teško pronalaze posao.

Poludnevni boravak posjetila je danas zamjenica karlovačkog gradonačelnika Marina Kolaković, koja je potvrdila koliko je jedan ovakav prostor bio potreban Karlovcu.

Centar, uz poljoprivredni centar koji je pokrenut u Jaškovu, ima i malenu tekstilnu radionicu. Naime, Centar se zajedno s udrugom iz Berlina uključio u projekt Run of Spirit, za čije potrebe će korisnici karlovačkog Centra izraditi pet tisuća torbi s logom ustanove.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/poludnevni_boravak_grabrik/*{/rokbox}