KABA

Gimnazijalci naučili više o Aljasci, ali i mogućnostima studiranja u SAD-u

KARLOVAC – Karlovački gimnazijalci danas su imali priliku saznati više o Aljasci te mogućnostima studiranja u Sjedinjenim američkim državama. Knjižnica za mlade već nekoliko godina organizira predavanja u suradnji s Američkim veleposlanstvom kako bi se mladi upoznali s izvornim govornicima engleskog jezika.

Djelatnici veleposlanstva koriste svaku priliku da prezentiraju mladima svoje aktivnosti, ali i brojne mogućnosti koje im se nude.

Interes mladih za školovanje u Sjedinjenim američkim državama uvijek je velik, kao i želja amerikanaca za studentima iz Europe koje jako cijene, kaže direktorica Informativnog centra pri američkom Veleposlanstvu Marica Bahlen.

Šanse za stipendijom uvijek postoje, osobito u manjim mjestima, stoga studentima preporučuje da ne biraju razvikana sveučilišta poput Harvarda ili Stanforda, jer veća je mogućnost da će potporu za studiranje dobiti na nekom manjem sveučilištu u manjem gradu. Više informacija možete pronaći na: www.iro.hr

Nemaju svi priliku upoznati izvornog govornika engleskog jezika, stoga su ovakva predavanja dobra prilika za mlade ljude koji žele usavršiti znanje, ali i usvojiti nove spoznaje.

aljaska2