Dječji odjel Gradske knjižnice slavi 60 godina postojanja brojnim aktivnostima

KARLOVAC – Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića ove godine slavi 60 godina postojanja. Pripremljen je bogat program tijekom cijelog tjedna, a svakog dana od 17 do 18 sati održavat će se pričaonice priča. Svi zainteresirani, bez obzira na dob pozvani su da se priključe nekom od događanja.

Čitati je važno od najranije dobi, svjesne su toga Nika i Sara Zagorec, najčitateljice u prošloj godini u kategoriji djeca. Sedmogodišnja Sara u prošloj je godini pročitala 145, većinom slikovnica, dok ih je njena dvije godine mlađa sestra Nika pročitala 148.

Nagrade za najčitatelje dobili su u kategoriji zaposlenih Dubravka Skeledžija sa 172 pročitane knjige, u kategoriji umirovljenici Zorica Hacan sa 115 pročitanih knjiga i u kategoriji studnata Nikola Perković sa 76 pročitanih knjiga.

Nagrade su dobitnici primili danas u sklopu otvorenja izložbe plakata povodom 60 godina Dječjeg odjela. Gošća je bila ilustratorica Mojca Svetic Radočaj koja se u svom radu bavi većinom veselim i šarenim dječjim temama.

Obilježavanje 60-te godišnjice Dječjeg odjela nastavlja se već sutra Međunarodnim stručnim skupom Dječja knjižnica – podrška socijalizaciji u lokalnoj zajednici na kojoj se očekuju gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U srijedu u 10 sati na Dječjem odjelu gostuje mali zbor Glazbene škole, dok je u četvrtak od 12 sati na rasporedu Rudi & Nodi show, u petak u 10 sati stižu ULAK-ovci koji će voditi likovnu radionicu za djecu.

Sve završava u subotu u 10 sati druženjem s klaundoktorom Žbunjem i predstavljanjem slikovnice Doktor Crveni nos autorice Jelene Pervan. Svi su pozvani da se priključe događanjima, osobito oni kojima je sve i namijenjeno – najmlađi korisnici usluga Gradske knjižnice.