Poplave opet na aktualcu, Jelić poručio: Bit ću još žešći u borbi za projekt obrane

KARLOVAC – Poplave su očito i dalje najzanimljivija tema u javnosti, pa tako i na Gradskom vijeću. Nisu prošla ni puna dva tjedna od kada su karlovačke rijeke zaprijetile visokim vodostajima i to već drugi puta ove godine. Građani su bili u strahu, srećom sve je dobro prošlo. No pitanje je do kada će to tako biti.

Što se poduzima po pitanju obrane od poplava i može li se energičnije krenuti u rješavanje tog problema, zanimalo je potpredsjednika Gradskog vijeća Predraga Pavlačića.

– Hrvatske vode naručile su studiju koja je trebali biti dostavljena 22. listiopada. Studija je gotova, Hrvatske vode su imale primjedbe koje su uvrštene. Mi smo dobili studiju, neke materijale ćemo još dobiti, moramo porazgovarati sa strukom pa ćemo je prezentirati vama, odgovrio je zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić.

Pitanje poplava potegnuo je i SDP-ov Nikola Badovinac, kazavši gradonačelniku kako dobro kotira u novoj Vladi, što je dobro, a problem poplava mogao bi se tako riješiti kroz dva državna proračuna.

Gradonačelnik Damir Jelić odgovorio mu je kako će taj projekt Vode kandidirati prema fondovima Europske unije i sigurno neće biti gotov u dvije godine.

– Kolika je moja moć u ovom trenutku? Ja je ne bih mjeri s moći gospodina Petračića, ali po pitanju vertikala, doći ćete do zaključka da moji kolege iz moje stranke Hrvatske demokratske zajednice nisu ministri dva ključna ministarstva. No imamo i tu sreće, što imamo gospodina Petračića koji će zajedno sa mnom lobirati za sve te projekte. Imamo sreće što je gospodin Romić, po mom mišljenju, vrhunski odabir za ministra i imamo sreće što po Europskoj direktiviće veći dio tih problema završiti kod ministra Dobrovića koji je iz naše izborne jedinice, kazao je Jelić.

– Uspoređujući Vaše izjave sada i prije, ne želim da se ovo pretvori u demagogiju. Uz svo dužno poštovanje prema kolegi Petračiću, ja njega nisam spominjao, on nije član Mosta, ako je Most uopće stranka, ja sam Vas pitao. Ja navijam za Vas, ali nemojte da se oduži, poručio je Badovinac gradonačelniku.

– Drago mi je da navijate za mene, ali nemojte navijati coprajući. No projekti ne mogu biti gotovi u dvije proračunske godine jer je jedan na sudu koji je po mom mišljenju besmislen, a rješavati imovinsko pravne odnose, to svatko zna da traje. Tu smo izgubili jako puno vremena. Ako ova nova ekipa, a još uvijek stara u Hrvatskim vodama nastavi tim putem, ja vam odgovorno tvrdim da ću biti još žešći prema njima, zaključio je gradonačelnik.

gv_klc_29022016