KABA

Sandra Toth nova predsjednica Karlovačkog tamburaškog orkestra

KARLOVAC – Karlovački tamburaški orkestar pomlađuje svoje redove. Tako je za novu predsjednicu izabrana Sandra Toth, koja je na tom mjestu zamijenila Milu Lulića koji je predsjednik orkestra bio posljednjih nekoliko godina.

Da se ozbiljno kreće u obnovu Karlovačkog tamburaškog orkestra govori i podatak da je za umjetničkog voditelja izabran Alen Blažević. I Toth i Blažević potekli su iz Karlovačkog tamburaškog orkestra, te su uz brojne karlovačke tamburaše prve note naučili od nedavno umirovljenog voditelja Mihajla Šepe. Šepin dirigentski štapić Blažević je preuzeo na sinoć održanoj skupštini na kojoj su doneseni financijski i poslovni planovi za iduće razdoblje.

Karlovački tamburaški orkestar s novim snagama nastavlja s organizacijom koncerata, pa će tako već u svibnju sudjelovati na Smotri tamburaških orkestara i malih sastava Karlovačke županije. U planu je koncert za Dan grada u srpnju, te jedan samostalni koncert tijekom godine. Orkestar nastavlja suradnju i s Folklornom družinom Vuga, s kojima planiraju održati Božićno-novogodišnji koncert. Orkestar planira nastaviti i s tradicionalnim koncertima Karlovčanima s ljubavlju, na kojima su u posljednjih nekoliko godina ostvarili suradnju s brojnim karlovačkim glazbenicima.