Županijski Lidrano okupio rekordan broj sudionika

KARLOVAC – Ovogodišnje izdanje županijskog susreta učenika osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije u literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima te dramskim, scenskim i lutkarskim izvedbama okupilo je više od 250 sudionika, što je najviše do sada. Ovogodišnja škola domaćin je OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina, a cijela smotra u Gradskom kazalištu Zorin dom organizirana je i uz potporu Karlovačke županije.

Danas svoju kreativnost prosudbenoj komisiji pokazuju učenici koji se natječu u kategoriji dramskog stvaralaštva iz koje će našu županiju predstavljati ukupno pet natjecatelja. Iz godine u godinu zainteresiranost i učenika i mentora raste, što posebno veseli, iako ne mogu svi izboriti nastup na državnom Lidranu.

– Naravno mi im želimo puno uspjeha jer doći do županijske razine znači da su ovdje došli oni najbolji iz Karlovačke županije, rekla je ravnateljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić Anđelka Salopek.

– Ovaj događaj je nama jako bitan jer na ovaj način profiliramo izvrsnost kod učenika. Najbolji od najboljih prolaze kroz ovaj sustav, a isto tako omogućavamo prohodnost prema natjecanjima na državnoj razini. Tako pospješujemo sve one pozitivne osobine kod sudionika, ali isto tako ti učenici daju primjer svojim vršnjacima da se isplati učenje, marljivost i trud. Još jedan benefit natjecanje je što im se bodovi koje dobivaju boduju i kod dobivanja stipendija. Puno je pozitivnih učinaka školskih natjecanja, a najvažnije je da mladi budu kretaivni i da pomažu odraslima da svijet bude bolji, poručio je županijski pročelnik Željko Šančić.

lidrano_2013_01