Tko je u pravu između dvije Marine?

KARLOVAC – Tko je u pravu između dvije Marine? Potpredsjednica Gradskog vijeća Novaković Matanić ili zamjenica gradonačelnika Karlovca Kolaković? Prepirka koja je počela ovog tjedna na sjednici Gradskog vijeća nastavila se danas. SDP-ovci smatraju da bi zamjenica trebala podnijeti ostavku na svoju funkciju, dok ona kaže kako za to ne postoji razlog.

Tvrtka Eurotrade, koja je u 25 postotnom vlasništvu zamjenice gradonačelnika Marine Kolaković dužna je Gradu i Državi. Tvrtka je poslovala s ustanovama kojima je osnivač Grad Karlovac. Novaković Matanić kaže, a Kolaković ne poriče: s Dječjim vrtićem, Centrom za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, Domom umirovljenika i nekim školama.

Kako je to moguće ako je tvrtka imala poreznih dugovanja, pita se Novaković Matanić. Kolaković ne poriče dugovanje tvrtke i dodaje da nije protiv istrage.

Kolaković kaže da je njena sugestija prema vodstvu tvrtke Eurotrade bila da se podmire sva dugovanja, prije svega prema Gradu, no dio dugovanja prema gradskim tvrtkama je riješen, dok prema gradu nažalost nije. Novaković Matanić pak kaže da nije njen posao voditi istragu, već upozoriti na nepravilnosti.

marina_kolakovic0403