Županijsko natjecanje iz tehničke kulture danas na Švarči

KARLOVAC – U Osnovnoj školi Švarča danas će biti održano županijsko natjecanje iz tehničke kulture. Ovo županijsko natjecanje je najbrojnije i na njemu će se natjecati 123 učenika iz 22 osnovne škole Karlovačke županije.

Na njemu sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i natječu se u 12 područja. To su: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, strojarske konstrukcije, obrada materijala, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija, robotsko spašavanje žrtve, automatika, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, te orijentacija i komunikacija.

Učenici prvo pišu teoretski dio vezan za razred koji pohađaju, u trajanju 45 minuta. Nakon troga rade praktičan rad u trajanju od 90 minuta. Na kraju rade završno izlaganje. Ovim načinom priprema se djecu za buduće sudjelovanje na tržištu rada, potiče inovativnost, samostalnost i sposobnost osobne promocije.

Pobjednici u pojedinoj kategoriji će predstavljati Karlovačku županiju na 58. državnom natjecanju koje se održava krajem ožujka u Primoštenu.