Duga Resa od danas ima najbrži internet u Hrvatskoj

DUGA RESA – Duga Resa je od danas pametan grad. Naime, ovo je prvi grad u Hrvatskoj koji je u javnu upotrebu uveo širokopojasni Internet u giga brzini. Danas je u dugoreškoj Gradskoj vijećnici predstavljen projekt Točka preokreta u razvoju Duge Rese – Duga Resa Smart city. Cilj projekta je industrijski razvoj Duge Rese.

Duga Resa od danas ima tisuću puta brži Internet od ostatka države. Sto godina nakon industrijskog pozicioniranja na karti Europe, Duga Resa, u suradnji s tvrtkom Future vision, postaje prvi grad u Hrvatskoj s Giga internetom u javnoj upotrebi. Dolaskom novih tehnologija ovaj je grad prepoznao svoje mogućnosti i odlučio se uvesti superbrzi interenet. Cilj je da poduzetnici ostanu u svom gradu.

Na projektu je radio i Institut Ruđer Bošković. Njihova tvrtka Ruđer Inovacije će u sklopu ovog projekta svim aktivnim tvrtkama i pojedincima u proizvodnim i prerađivačkim industrijama olakšati pristup znanstvenim resursima.

Kako su najavili u Dugoj Resi, cilj ovog projekta je stvaranje naprednog, tehnološkog, inteligentnog okruženja koje bi poticalo istodobno produkciju i konzumaciju brojnih sadržaja i servisa na internetu. Sudionici na projektu se nadaju da će ova tehnologija vrlo brzo zainteresirati ministarstva i razne druge institucije, a Dugorešani će im vrlo rado pomoći oko uvođenja superbrzog interneta u njihove sustave.