13. natjecanje mladih Crvenog križa održano u OŠ Banija

KARLOVAC – Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac organiziralo je danas 13. po redu natjecanje mladih u poznavanju Crvenog križa, humanih vrednota i pružanju prve pomoći. Na gradskom natjecanju u osnovnoj školi Banija okupilo se deset ekipa, i to četiri ekipe mladih iz srednjih škola i šest ekipa podmlatka iz osnovnih škola.

Na natjecanju na Baniji svoje znanje iz Crvenog križa pokazali su učenici Medicinske škole, karlovačke Gimnazije i Šumarske škole, te osnovnih škola Banija, Dubovac, Grabrik, Dragojla Jarnević i Draganić. Pobjednici iz svake kategorije idu na međužupanijsko natjecanje, koje će ove godine biti održano u Vojniću.

U karlovačkom Crvenom križu su zadovoljni rezultatima naših natjecatelja, koji su prošle godine bili prvi na međužupanijskom natjecanju, tako da su se plasirali i na državno natjecanje gdje su se našli među najboljim poznavateljima Crvenog križa u državi.

– Naša djeca su jako opterećena s različitim aktivnostima, a ovo natjecanje iziskuje jedan duži period priprema. Moraju puno vremena izdvojiti za praktični dio za koji ih mi educiramo u Crvenom križu. Teoretski dio rade samostalno sa svojim voditeljima po školama iako im mi i tu pomažemo, kazala je ravnateljica Crvenog križa Karlovac Branka Hastor.

Natjecanje mladih u školi na Baniji pratili su volonteri Crvenog križa, ali i liječnici iz Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, koji su bili zaduženi za stručnu procjenu pokazanog znanja.