Otvoreno pismo SDP-ovih gradskih vijećnika gradonačelniku

KARLOVAC – SDP-ova podpredsjednica Gradskog vijeća Marina Novaković Matanić i njezin stranački kolega, vijećnik Nikola Badovinac, poslali su otvoreno pismo javnosti pod naslovom “Grad Karlovac, grad izgubljenih sporova”.

Novaković Matanić i Badovinac napominju da je ovih dana Grad Karlovac izgubio još jedan sudski spor, iako je presuda još nepravomoćna, opet je riječ o milijunskom iznosu, koju će platiti građani grada Karlovca, a za takvu štetu, kažu, nitko neće odgovarati kao što ni do sada nije za mnoge izgubljene sporove odgovarao.

-Moramo podsjetiti da i bez ove presude, samo od jednog izgubljenih spora Grad Karlovac platit će oštetu od 4,5 milijuna kuna u ovoj godini. Nevjerojatna je činjenica da Grad Karlovac troši milijune kuna proračunskih novaca svake godine na izgubljene sporove, ali isto tako i velike iznose na odvjetničke usluge, stoji u priopćenju. Ne možemo ne izraziti sumnju, da se neke stvari događaju s razlogom, jer osim Grada Karlovca, imamo i mnoge gradske tvrtke kao npr. Toplanu koja uredovno pokreće sudske procese, vodi ih do zadnjeg stupnja i na kraju u velikom postotku gubi sporove i plaća oštete i sudske troškove.

Novaković Matanić i Badovinac pozivaju gradonačelnika Damira Jelića da napravi analizu svih sudskih sporova, kako je došlo do njih, ali isto tako da prezentira javnosti od kada je on gradonačelnik koliko sporova je Grad Karlovac dobio, koliko je izgubio, tko su odvjetnici koji zastupaju Grad Karlovac i gradske tvrtke, te koliko su oni za to razdoblje zaradili na tim sporovima. Javnost kao i mi oporba imamo pravo znati što se događa s milijunima novaca grada Karlovca, priopćili su.

Isto tako vezano za zadnji slučaj s Hotelom Central, pročelnik Bartolac je obmanuo vijećnike, kao i karlovačku javnost, kada je na pitanje vijećnice Marine Novaković Matanić prije više od godinu dana odgovorio da nema nikakvih sudskih sporova u vezi Hotela Central, i da je tu sve čisto, a ovih dana možemo potvrditi da to nije istina, i zanimljivo je da Grad Karlovac prodaje svoj udio u tvrtki za koji još uvijek nije riješen sudski proces. Građani imaju pravo znati zašto nema novaca za školske udžbenike, za prijevoz srednjoškolaca, za izgradnju vrtića bez kredita, za izgradnju bazena, za bolju infrastrukturu u gradu Karlovcu, pogledajmo samo na što nam izgleda GČ Gaza koja je u centru grada, a paralelno imamo za vođenje sudskih procesa koje uredovno gubimo i za koje nitko ne odgovara, zaključuju Novaković Matanić i Badovinac.