Grad Jastrebarsko osvojio sedmo mjesto kao europski mikro grad budućnosti

JASTREBARSKO – Grad Jastrebarsko osvojio je nagradu European Cities and Regions of the Future 2016./17. za sedmo mjesto europskih mikro gradova budućnosti koji imaju najbolje strategije za privlačenje direktnih stranih investicija.

Prilikom dodjele nagrada u Cannesu u Francuskoj gradonačelnik Zvonim Novosel je rekao: ”Ovo priznanje velika je pohvala dosadašnjem radu čitavog tima kompetentnih ljudi koji žele da Jastrebarsko postane grad koji neprestano raste, a također, ono je i poticaj je da Jastrebarsko učinimo još snažnijim. Nadam se da ćemo privući što više stranih investitora u grad te time otvoriti nova radna mjesta i tako dodatno povećati standard svih mojih sugrađana”

Analitičari uglednog časopisa Financial Times Ltd prepoznali su inovativnost grada Jastrebarskog i prijateljsko okruženje u privlačenju stranih investicija, uklanjanje administrativnih zapreka, neprestano ulaganje u infrastrukturu i razvoj te tako Grad Jastrebarsko još jednom proglasili gradom gdje se ulagati isplati.

Grad Jastrebarsko i Grad Ivanec jedini su gradovi Hrvatske kojima je uručena ova nagrada, a ista je zasigurno rezultat ulaganja u stvaranje povoljne poduzetničke sredine, što potvrđuje međunarodni BFC certifikat (Business Friendly Certificate), kojeg je Gradonačelnik Jastrebarskog primio u studenom prošle godine. Podsjetimo i da je 2012. godine Grad Jastrebarsko postao prvi hrvatski grad kojeg je fDi proglasio jednim od gradova budućnosti Južne Europe.

Grad Jastrebarsko u posljednjih je nekoliko godina primio brojne nagrade i priznanja. Tako je 2013. godine hrvatsko izdanje časopisa Forbes, po drugi put, uvrstilo Jastrebarsko među 20 gradova koji su odabrani kao pokretači Hrvatske, a 2014. godine Jastrebarsko je dobitnik prestižne nagrade Europske komisije – za projekt „Sa štednom rasvjetom do uštede i čistog okoliša” u kategoriji Green Light. Nadalje, projektom ,,Your Bussines Friendly Town”, kao nacionalni pobjednik i kao prvi hrvatski grad, Grad Jastrebarsko plasirao se u finale European Enterprise Promotion Awards 2015. te je na konferenciji malog i srednjeg poduzetništva u Luxembourgu, u kategoriji ”Poboljšanje poslovnog okruženja”, osvojio odlično drugo mjesto, a krajem prošle godine na konferenciji Pametni gradovi – gradovi budućnosti – SMART CITIES, u sklopu projekta Poslovnog dnevnika koji promovira izvrsnost i inovativnost rješenja implementiranih u hrvatskim gradovima, ”odnio” nagradu u kategoriji ”Pametnija uprava”, inovativnim informatičkim rješenjem Web Gis sustava održavanja komunalne infrastrukture, dodaju iz Gradske uprave.

jaska_nagrada1