OŠ Banija treća u Hrvatskoj koja će koristiti sustav Play Attention

KARLOVAC – Osnovna škola Banija treća je u Hrvatskoj koja će imati vlastiti Play Attention uređaj. Radi se o tehnologiji koja obuhvaća sustav za uvježbavanje održavanja pažnje, a pomaže osobama s ADHD-om.

Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje, skraćeno nazvan ADHD posljednjih godina dijagnosticira se kod sve većeg broja djece.

Potvrđuju nam to i u OŠ Banija, broj djece je u porastu, stoga je nužno educirati profesore, roditelje, ali i odgojiteljice u vrtiću o ADHD-u. U projekt “Vratimo im pažnju” stoga je uz školu uključen i Dječji vrtić Banija te Dom za odgoj djece i mladeži.

Uz nabavku uređaja Play Attention dolaze i dodatne igrice za poboljšanje pažnje, percepcije i motorike, kao i edukacija o radu na softveru i predavanje o dijagnosticiranju ADHD-a.

Prošle godine djelatnice škole napravile su prezentaciju u Rotary clubu Karlovac gdje su naišle na podršku i financijsku pomoć.

Projekt je vrijedan nešto više od 25 tisuća kuna, a glavni cilj je pomoći djeci s ADHD-om da razviju svoje potencijale i poboljšaju vještine koje će ih dovesti do uspješnosti.