Paviljon Katzler pred zatvaranjem; iz Grada poručuju da će pokušati sve da Paviljon opstane

KARLOVAC – Još jednom kultnom mjestu, okupljalištu Karlovčana, ali i turista, prijeti nestanak. Paviljon Katzler nalazi se pred zatvaranjem. Morana Rožman koja u paviljonu već godinama čuva velik dio povijesti grada našla se u nezavidnoj financijskoj situaciji i kaže da bez pomoći neće više moći legendarno mjesto držati na životu.

Paviljon Katzler nakon što je prije 11 godina vraćen na mjesto na početku Radićeve tako bi ponovno mogao završiti u mraku.

Dio krivice je moj, kaže Morana Rožman, no dio krivice je i na dijelu Karlovčana koji ne obraćaju pažnju na Paviljon, na Gradu, ali i Turističkoj zajednici, odnosno svima pomalo.

Karlovčani su pokazali interes i želju da Paviljon preživi, dokazali su to brojnim pozivima podrške, no ostaje činjenica da novca nema, tu bi ipak trebala pomoć viših razina, dodaje Rožman.

Paviljon vodi udruga, a s obzirom na Zakon o udrugama koji propisuje određene stvari, to otežava poziciju Grada, kaže predsjednik Vijeća Damir Mandić i najavljuje kako će pokušati pronaći rješenje.

On je danas zajedno s pročelnicom Andrejom Navijalić održao sastanak na kojem su s Moranom Rožman raspravljali o Paviljonu i teškoj situaciji u kojoj se on našao.

Obzirom je stav Gradske uprave, ali i svih Karlovčana i Karlovčanki da je Paviljon od iznimne važnosti za grad, Grad će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da sudjeluje u rješavanju problema i pri tome će nastojati uključiti sve koji mogu pomoći daljnjem opstanku Paviljona, poručio je između ostalog Mandić nakon sastanka.