Grad za korisnike socijalnog programa izdvojio 30 tisuća kuna

KARLOVAC – Grad Karlovac će i ove godine u povodu Uskrsa darivati socijalno najugroženije građane – korisnike pomoći iz Gradskog socijalnog programa. Vrijednosne bonove dobit će ukupno 125 obitelji i samaca. Iz gradskog proračuna za ovu je namjenu osigurano 30 tisuća kuna.

Za uskrsne blagdane samci će dobiti po 150 kuna, dvočlane obitelji 200, tročlane obitelji 250, četveročlane obitelji 300, petočlane obitelji 350, a obitelji sa šest i više članova po 400 kuna. Danas su tim povodom predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić i predstavnica Grada Karlovca Blaženka Presečan posjetili jednu socijalno ugroženu obitelj na Drežniku. Riječ je o obitelji Japec, koji s dvoje djece žive u staroj kući uz prugu. Predstavnici Grada uručili su im poklon bon u iznosu 300 kuna i uskrsnu poklon košaricu.

U obitelji Japec uz tatu Daniela i mamu Suzanu su osnovci Luka i Ivana, vrijedni i skromni školarci koji pomažu roditeljima. Uz uspjehe u školi Luka je i odličan šahist, te u travnju odlazi na regionalno natjecanje u šahu. Upravo zbog djece i njihove budućnosti moramo pomagati ljude u potrebi, poručili su iz Gradske uprave.

Usprkos nedaćama i teškom životu ovi supružnici uspjeli su zadržati optimizam i vjeru u bolje sutra zahvaljujući dvoje prekrasne djece, jer znaju da je budućnost upravo u njihovim rukama.