Oprezno u prometu, započele blagdanske gužve!

KARLOVAC – Pred nama su uskrsni blagdani, a svake godine uoči i tijekom tih dana u značajnoj mjeri povećava se intenzitet prometa na našim prometnicama i to zbog dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu, ali i tranzita prometa stranih državljana koji su na proputovanju. Uslijed povećanog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća i broj osoba stradalih u njima, a većina prometnih nesreća događa se jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise. Iz tih razloga policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Ujedno, zbog očekivanih gužvi, posebice u središtima gradova, prilazima većim trgovačkim centrima, na graničnim prijelazima i slično – pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje.

Savjetuju građanima i da prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima kako ne bi došlo do provale u automobile i krađe.