KABA

Europski turnir Call of duty 2 u Karlovcu

KARLOVAC – Planetarno popularna igrica “Call of duty 2” igra se dva dana u Karlovcu. Riječ je o Europskom prvenstvu u igrici koja broji milijune svojih korisnika diljem svijeta, Bavi se tematikom Drugog svjetskog rata. U prekrasno uređenom interijeru na 3. katu MV Trend centra na adresi Trg Josipa Broza 2, koji pomalo nalikuje na svemirski brod, 24 tima borilo se za titulu najboljih.

“Call of duty 2” turniri održavaju se od samog plasiranja ove igre na tržište. Ovo je jedna od najigranijih inačica, stara čak 10 godina. Iako se igra diljem svijeta, u Hrvatskoj turniri su najčešće organizirani jedanput, eventualno dva puta godišnje. Razlog tome svakako valjda vidjeti u neadekvatnom prostoru za igru, no Warp-omega igraona nametnula se kao idealna za održavanje Europskog prvenstva.

Postoji razlika između pojedinačne igre “Call of duty 2” i one timske. Na turniru se igra takozvani “Search and destroy” dakle 5 na 5 igrača. Nakon što se dosegne 13. razina, ta ekipa je pobjednička. Velika većina igrača koja se natječu na turniru u Karlovcu su internacionalna imena.

Da bi konkurali vrhu Europe i igrali s vodećim imenima potrebno je dosta vremena. Svaka ekipa ima svoju mapu, tj. taktiku za rješenje. No mnogi gameri kažu kako najbolji igrači u ovoj igrici dolaze iz Hrvatske.

Nagrada ovog Europskog turnira je 3800 eura I tehnička oprema.

w2

omicron