KABA

Sutra književna večer s Marinom Vujčić

KARLOVAC – Sutra (utorak, 29. ožujak) u 19 sati u Knjižnici za mlade bit će održana književna večer s Marinom Vujčić.

Marina Vujčić rođena je Trogiranka. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1989. godine diplomirala je kroatistiku i otad radi kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica.

1998. godine izlazi joj knjiga za djecu „Bijeg uz brijeg”. Po njezinom scenariju snimljen je 2005. godine animirani film “Kućica u krošnji”. Film je 2006. godine na Animafestu dobio Posebnu nagradu žirija, a na Međunardonom festivalu filma i videa nagradu za najbolji scenarij u kategoriji animiranog filma. 2010. godine izlazi joj roman “Tuđi život”, a 2014. roman “A onda je Božo krenuo ispočetka”. Njezine drame “Sretan kraj” i “Čekaonica” uvrštene su 2008. i 2010. godine u uži izbor na Natječaju za dramski tekst “Marin Držić” i preporučene za izvođenje hrvatskim kazalištima. “Čekaonica” je postavljena 2012. godine u Kazalištu AKO. Za dramu “Umri ženski” dobila je 2014. godine treću nagradu.

Roman A onda je Božo krenuo ispočetka 2015. godine ušao je u uži izbor od četiri hrvatska naslova nominirana za Europsku nagradu za književnost. U 2015. godini izlaze joj dva romana, Susjed i Mogla sam to biti ja. Za roman Susjed Marina je nagrađena nagradom V.B.Z.-a i TISAK medije za najbolji roman 2015. Upravo su dva potonja romana povod za ovu književnu večer.