KABA

U sklopu projekta Star Voice danas na redu radionica za gospodarstvenike

KARLOVAC – “Stvaranje razvojnih, poduzetničkih i javno-privatnih partnerskih projekata” bilo je tema prve radionice za obrtnike i poduzetnike koja je danas održana u Karlovcu, u prostoru Male scene Hrvatskog doma. Radionica je organizirana u sklopu projekta Star Voice karlovačke udruge KA-MATRIX, čiji je cilj poboljšati učinkovitost i transparentno upravljanje javnim dobrima, konkretno karlovačkom Zvijezdom.

– Na današnjoj radionici bit će riječi o razvoju projekata od kojih će koristi imati i zajednica i pojedinac. Prvenstveno je to stavljanje u funkciju zapuštenih nekretnina, ali i osmišljavanje aktivnosti koje će imati jači društveni učinak od onoga na što smo inače navikli.  EU projekti obično završe predajom završnih izvješća, a mi ćemo ovdje staviti naglasak na održivost, ne samo financijsku, nego prije svega društvenu. Konkretni rezultat radionica trebalo bi biti minimalno pet inovativnih projektnih ideja koje bi aplicirali na neki od natječaja, da bi se tako revitalizirala Zvijezda – pojašnjava voditeljica radionice, Ivana Jurković Piščević iz zagrebačke tvrtke Logička matrica. Druga radionica za obrtnike i poduzetnika u Karlovcu na redu je 6. travnja.

Premda je poziv za sudjelovanje na današnjoj radionici upućen na adrese dvjestotinjak obrtnika i tvrtki, odazvalo se svega desetak sudionika. Odazvala se i nekolicina predstavnika organizacija civilnog društva.

Karlovac nije prvi grad u kojemu se zapuštena baština na ovaj način pokušava oživjeti i staviti u funkciju. Istra je primjer da se to može uspješno realizirati, zaključuje Ivana Jurković Piščević.