KABA

Izložba “Joyce fura svoj film” postavljena u Centru za mlade Grabrik

KARLOVAC – U čast velikog irskog književnika Jamesa Joycea, koji je neko vrijeme boravio i u Puli sinoć je u Centru za mlade Grabrik otvorena izložba “Joyce fura svoj film”. Organizatori izložbe su Udruga Bloomsday Croatia i Centar za mlade Grabrik.

U čast Jamesu Joyceu šesnaesti dan lipnja, vrijeme radnje njegova najpozantijeg romana Uliks, poznat je kao Bloomsday. To je ime i filmskog festivala koji se već šest godina održava u Puli.

Izložbu je otvorio veleposlanik Irske Timothy Harrington.

Kao veleposlaniku Irske u Hrvatskoj čast mi je biti ovdje i vidjeti kako se slavi irska kultura. James Joyce je jedan od najpoznatijih irskih pisaca, kao što je i jedan od poznatijih književnika 20. stoljeća. Također je i jedan od osnivača moderne literature, rekao je Harrington i dodao da se nada kako će velik broj mladih uživati u izložbi, osobito iz razloga što su Irska i Hrvatska jako slične.

Izložba ostaje otvorena do 30. travnja, a dio je projekta Klub mladih – Centar za mlade Grabrik kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih te Grad Karlovac.