KABA

3. Kup Karlovca u mačevanju okupio natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije i Italije

KARLOVAC – 3. Kup Karlovca u mačevanju, čiji je organizator bio Mačevalački klub Karlovac, privukao je najbolje sabljaše i sabljašice iz cijele Hrvatske i Slovenije, kao i neke ozbiljne natjecatelje iz Italije.

Konkurencija u disciplini mač bila je malo slabija, ali je u svakoj od tih kategorija bilo po 20-etak boraca. U disciplini sablja za seniore 1. mjesto osvojio je Andrej Zajec iz Slovenije, dok je kod seniorki 1. mjesto osvojila Zoe Marie Baldo iz Italije. Najbolje plasirani borac iz karlovačkog kluba bio je Emil Kujundžić, koji je osvojio 5. mjesto u muškoj sablji. Karlovački klub nije imao predstavnika u ženskoj sablji, no Karlovčani su se jako istaknuli u muškom maču, gdje su se u finalu seniorskog turnira susreli Antonio Gojak i Anton Mravunac. Antonio je osvojio 1. mjesto, dok je Anton bio drugi.

Najmlađi borci karlovačkog kluba nastupili su pak na 5. i završnom kolu Lige floreta u Zagrebu, natjecanja gdje se dječaci i djevojčice do 13 godina bore međusobno. Karlovački klub je imao 3 borca među 8 najboljih, u konkurenciji od čak preko 50 natjecatelja. Tako je Lara Fabac na kraju osvojila 4. mjesto, dok su Luka Joha i Eric Kovačina zauzeli 7. i 8, mjesto, od ukupno 53 boraca u toj kategoriji. Podsjetimo da je Lara Fabac prošle godine bila i osvajač ovog masovnog natjecanja za djecu do 13 godina.