Dani draganića

Počele prijave za Karlovački cener, očekuje se rekordan broj sudionika

KARLOVAC –  Preostalo je nešto više od mjesec dana do četvrtog izdanja Karlovačkog cenera – jedne od najpopularnijih atletskih uličnih utrka u Hrvatskoj. Utrka će biti održana 10. lipnja, u uobičajenom večernjem terminu, a ove godine očekuje se rekordni broj sudionika – njih čak tisuću.

Organizatori i za ovu godinu najavljuju dolazak vrhunskih atletičara i atletičarki, a osim njima, utrka je namijenjena i rekreativcima. Ovogodišnji cener donosi i dvije novosti – dan uoči glavne utrke, bit će održana i dječja utrka namijenjenima predškolcima i učenicima osnovnih škola, a na dan utrke moći trčat će se i štafeta.

Utrka po kojoj je Karlovac već postao poznat za grad ima i turistički značaj, budući da najveći broj sudionika dolazi iz drugih gradova. Dobra je vijest da je Karlovački cener od ove  godine dio projekta CroRun u kojem se nalazi ukupno osam utrka, među kojima i 31. Plitvički maraton, novogodišnja utrka u Dubrovniku i Zagrebački proljetni polumaraton. Kroz projekt se Hrvatska predstavlja kao trkačka destinacija inozemnoj publici, što je velika prilika za daljni razvoj Karlovačkog cenera, a time i samog Karlovca.