Završen projekt “PODUres”

Prvi projekt kojeg je proveo Grad Duga Resa, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda “PODUres” uspješno je priveden kraju. Cilj je bio promocija poduzetništva i cjeloživotnog učenja na području Duge Rese i okolice u svrhu poticanja razvoja poduzetničke kulture.

Nositelj projekta vrijednog nešto više od 248 tisuća kuna, od čega je nešto više od 218 tisuća sufinancirano europskim novcem je bi Grad Duga Resa, dok su partneri Institut za razvoj i međunarodne odnose te Udruženje obrtnika Duge Rese.

Nakon službenog završetka projekta on će se nastaviti u manjem obimu, najavljuju iz Duge Rese. Želja je poboljšati odnos između javnog i privatnog sektora. Podures je jedan od projekata koji pridonosi promijeni svijesti, smatraju u Dugoj Resi.

U prostoru srednje škole Duga Resa tako bi trebao biti otvoren i tehnološki inkubator koji bi pomogao u gradu stvoriti nove industrije, dodao je obnašatelj dužnosti gradonačelnik Tomislav Boljar. U gradu se nadaju da će taj projekt biti ostvaren uskoro zahvaljujući dobroj suradnji sa Županijom, kao i srednjom školom Duga Resa.