Pred nama je posljednji filmski vikend Riječnog kina u organizaciji Kinokluba Karlovac. Obilježit će ga projekcije u Karlovcu.

Večeras vas očekuje film ”Prestiž” redatelja Christophera Nolana o sukobu dvojice iluzionista vikorijanskog doba. Priča prati Roberta Angiera (Hugh Jackman) i Alfreda Bordena (Christian Bale), protivničke iluzioniste u Londonu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Opsesivni smišljanjem najboljeg trika upuštaju se u nemilosrdno rivalstvo s tragičnim posljedicama. Njihov neminovni sukob prožimaju teme dvojnosti, opsesije, žrtve i tajnosti, dok pomoć zatraže od Nikole Tesle (David Bowie). Prepun naglih iznenađenja i otkrića, film istražuje svijet u kojem se isprobavaju granice i najmračniji kutovi vjere, povjerenja i onoga mogućeg.

Projekcija filma započinje u 21:30, a prethodit će joj izložba fotografija ”Karlovačka kupališta” na Foginovom s početkom u 20 sati, koju organizira Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić.

Sutra u 21:30 pogledajte film ”Turist”, koji je nominiran za Zlatni globus u kategoriji za najbolji strani film. Riječ je o (ne)očekivanoj krizi jednog odnosa uzrokovanoj iznenadnim događajem sa zimovanja na koje se uputio bračni par s djecom. Provodeći nekoliko dana u luksuznom hotelu na Alpama, dolazak neočekivane lavine sasvim uzdrma njihovo poimanje obitelji, braka, roditeljske ljubavi, ali dovodi u pitanje i bijeg za spas vlastitog života.