IV. ljetna škola mladih Društva Crvenog križa

U Toplicama Lešće danas je započela ljetna škola mladih Društva Crvenog križa. Ova ljetna škola program je na kojem se već četiri godine za redom za provođenje aktivnosti Crvenog križa uspješno osposobljavaju mladi Crvenog križa iz Karlovačke županije. Cilj ove ljetne škole jest pripremiti mlade za djelovanje, preuzimanje inicijative i podizanje kvalitete rada na programima Crvenog križa u svojim društvima.

Humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost sedam je načela Crvenog križa a upravo ljetne škole mladih Crvenog križa organiziraju se kako bi se ova načela prenosila na nove generacije te kako bi se kod mladih razvio osjećaja humanosti, tolerancije, suosjećanja i razumijevanja.

Nasilje među mladima, orijentacija u prirodi, prva pomoć, trgovanje ljudima, realistični prikaz ozljeda, spašavanje na vodi teme su ovogodišnje Ljetne škole koju pohađa 20 sudionika iz Karlovačke županije. Cilj je jednostavan – napraviti lanaca znanja.

Ove godine Karlovačka županija s 300.000 kuna podupire rad Crvenog križa te u županiji ističu kako je vrlo važno djelovanje ovo organizacije a osobito rad s mladima.

No na kraju najbitniji su mladi, koji sasvim jasno i kratko poručuju da je uvijek najbitnije pomagati drugima što oni svakodnevno i čine jer ”Jednom Crvenokrižaš uvijek Crvenokrižaš.”