Dvoje mladih teško ozlijeđeno u prometnim nesrećama – stradali 25-godišnja motociklistica i 28-godišnji vozač automobila

Nedržanje potrebnog razmaka između vozila bio je uzrok prometne nesreće koja se jučer dogodila na 28. kilometru autoceste A1 u smjeru Zagreba, a u kojoj je teško ozlijeđena 25-godišnja vozačica motocikla iz Slovačke. Motociklistica je udarila u stražnji dio teretnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 52-godišnjak, i pala na kolnik. Osim teških ozljeda, zaradila je i prekršajni nalog.

U prometnoj nesreći koja se poslijepodne dogodila nadržavnoj cesti D6 u naselju Brezova Glava teško je pak ozlijeđen 28-godišnji vozač. Nesreću je uzorkovao 27-godišnjak koji se svojim vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je u jednom trenutku skrenuo u suprotnu prometnu traku i udario u automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera. I vozač koji je skrivio nesreću lakše je ozlijeđen. Promet na tom dijelu bio je u prekidu čak 3 i pol sata.