Cijene nekretnina u Karlovcu i Karlovačkoj županiji i dalje u padu

Internetski oglasnik Njuškalo proveo je istraživanje cijena nekretnina u prodaji u Hrvatskoj na uzorku od 170.000 oglasa, koje je pokazalo pad od 1 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Najnoviji podaci uspoređeni sa cijenama u kolovozu 2011. godine, pokazuju njihov pad za 5 posto. Dok su cijene kuća pale za 2 posto, cijene stanova na godišnjoj su razini neznatno rasle. Zagreb i dalje pokazuje oporavak cijena stanova, a i Osijek bilježi zaustavljanje pada cijena stanova na godišnjoj razini. Cijene nekretnina najniže su u Požeško – slavonskoj županiji, a Dubrovnik je četvrti mjesec za redom najskuplji grad u Hrvatskoj.

U Karlovačkoj županiji prosječna cijena iznosila je u kolovozu 601 euro, što je 30 eura, ili gotovo 5 posto, manje nego prije godinu dana. Kvadrat stana prodavao se po prosječnoj cijeni od 873 eura, a kuće 514 eura. U samom Karlovcu prosječna cijena kvadrata nekretnine u kolovozu je bila 762 eura, a prije godinu dana 796 eura, što je 4 posto manje.

Najveći interes potencijalni kupci pokazuju za stanove u Zagrebu, a slijede ga Rijeka, Split, Osijek, Pula, Crikvenica i Varaždin.