Ljubitelji štrudle mogli naučiti kako se pravi štrudla i kušati 20 vrsta ovog jela

Više od 20 vrsta štrudle mogli su kušati posjetitelji ovogodišnjeg Štrudlafesta. Radi se o nastavku priče o štrudli u Jaškovu, koja je ove godine dio manifestacije Rujan u srcu, a osim Štrudlafesta bit će održan i Vikend na Dubovcu. Na prvoj gastronomskoj manifestaciji u Karlovačkoj županiji posjetitelji su mogli uživati u ponudi lokalnih autohtonih gastro proizvoda, tradicionalnih suvenira, dječjim radionicama, amaterskom i profesionalnom natjecanju, te glazbenom programu.

Manifestacija posvećena štrudli započela je amaterskim natjecanjem u kojem su snage odmjerili amateri, odnosno žene koje vole raditi štrudlu i koje su željele predstaviti svoje recepte za jedno od najomiljenijih jela u našim krajevima. U pečenju štrudle okušali su se i najmlađi posjetitelji, a sve su nadgledali stručnjaci. Pečenje štrudli nadgledali su poznati kuhari Stevo Karapandža, Branko Ognjenović i Ivana Vukmanić. Da štrudlu vole diljem Hrvatske govori i činjenica da su u Ozalj zbog ove poslastice došla mnoga poznata lica.

Zainteresirani gosti mogli su o pečenju štrudle naučiti i od pobjednica kulinarskog showa Filipe i Petre, koje su u Jaškovu pravile zanimljivu i neuobičajenu štrudlu. Samo za ovu manifestaciju izradile su štrudlu od škampa. Ljubiteljice štrudle, kao i svi okupljeni, poželjeli su da se ova gastronomska manifestacija nastavi.

Uz finu hranu ide i dobra glazba. Okupljene ljubitelje štrudle zabaljali su članovi KUD-a Draganić i Academico bend.