Manifestacija “Tesla u eteru” završila u Ozlju

Nakon Smiljana i Karlovca danas je i u Ozlju završilo trodnevno međunarodno događanje održavanja radioamaterske veze s radioamaterima iz cijeloga svijeta u sklopu projekta “Tesla u eteru: 9A1TESLA” kojeg organizira Radioklub Ozalj. Održano je nekoliko znanstvenih radionica za djecu i odrasle, a sve je završilo druženjem radioamatera diljem svijeta pod nazivom “Lagano u eteru”.

Manifestacija Tesla u eteru, koja je po prvi put održana u tri različita grada uspješno je završena danas u Ozlju. Radioamateri iz Radiokluba Ozalj antene su postavili na Kupalištu ispod Munjare, gdje su kroz tri dana prikazali svoj rad, te učili najmlađe o radioamaterizmu, te svemu onome što je s njima povezano. Za radionice su se zainteresirala djeca od vrtića do srednje škole, dajući nadu u održivost ovog projekta.

Organizatori manifestacije Tesla u eteru planiraju isti projekt održati i iduće godine. Sve, baš kao i ove godine, počinje na rođendan Nikole Tesle u Smiljanu. U kolovozu projekt seli u Karlovac, da bi sve opet završilo u rujnu u Ozlju.