Domovinska koalicija za HDZ, no ne i za premijera Plenkovića

Sva manji broj đaka u klupama muči i Domovinsku koaliciju a ključ rješavanja problema je poticanje zapošljavanja, revitalizacija gospodarstva i poljoprivrede.

”Nažalost sve je manje prvašića ove godine što dovoljno govori da je Hrvatska u dubokoj demografskoj krizi. Da bi se to ispravilo nije dovoljno samo reći radite više djece, nego treba spriječiti odlazak mladih izvan Hrvatske i napraviti preduvjete. Jedan od glavnih preduvjeta je povećanje zapošljavanja. Mi smatramo da su mali i srednji poduzetnici nositelji gospodarstva i zapošljavanja u Hrvatskoj. Njih se treba maksimalno rasteretiti. Hrvatska mora postati prijatelj poduzetnika i ono što je bitno to je da obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poljoprivreda su jedne od glavnih grana nositelja malog i srednjeg poduzetništva tako da mi smatramo da i u poljoprivreda u toj branši je ključ rješavanja problema demografske politike.” istaknuo je Ivan Tepeš, predsjednik HSP-a Ante Starčević.

Poljoprivredni program Domovinske koalicije sastoji se od 10. točaka. Jedna od njih predlaže poticanje poljoprivrede uzgajanjem 1-2 hektara bobičastog voća od strane mladih poljoprivrednika. Također u programu se  predlaže i preraspodjela osobnih poticaja koja bi mogla navesti mlade i male poljoprivrednike da ostanu u ruralnim krajevima.

Domovinska koalicija očekuje prolazak u svim izbornim jedinicama a nakon izbora znaju s kim mogu a s kim ne, točnije Petar Ćorić još jednom potvrđuje da jesu uz HDZ, no potporu za premijera neće dati Andreju Plenkoviću za premijera.

”S HDZ-om da. Mi nikada nećemo ići s SDP-om. Zapamtite, mi nikada, nigdje nećemo ići s SDP-om. To se ne može desiti u ovoj stranci. S HDZ-om da.No da i dali potporu Andreju Plenkoviću to ne ma šanse. Dakle Andrej Plenković za premijera nema našu potporu. HDZ-om ćemo naravno razgovarati. Pa s kim ćemo?” naglasio je Pero Ćorić glavni tajnik HSP-a Ante Starčević.