Sutra počinju 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film festival

Sutra počinju 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film festival u Karlovcu. Svečano otvorenje kreće u 21 sat, u Gradskom kazalištu Zorin Dom.

U 18 sati bit će predstavljen projekt tandem – bicikl za vožnju u paru, takozvani tandem, djelo mladog Bojana Bige. Iako slijep od svoje druge godine, Bojan je nedavno uspješno dovršio tandem, sastavivši ga uz pomoć oca, od dva stara bicikla i nekih novih dijelova. Osim predstavljanja bicikla bit će prikazan i kratki film o Bojanu i procesu rada na tandemu. Gosti će biti Bojan i Miomir Rajćević iz Medijsko edukativnog centra.

Poznati voditelj i imitator Luka Bulić vodit će program svečanog otvorenja, a uz ceremoniju otvaranja održat će se karlovačka premijera filma „Žena zmaj“ Ivane Sansević. Film nudi inspirativnu priču o pronalaženju i otkrivanju, priča o svima nama koji često zaboravljamo koliko vrijedimo i koliko možemo. Nakon otvorenja, u sklopu glazbenog programa u Papa’s Baru čeka grupa 4head.

Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina, a Revija (zajedno s međunarodnom inačicom – Four River Film Festivalom) je ove godine u znaku nezamjenjivog prijevoznog sredstva – bic, bajs, bicikla! S 594 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, 4000 gledatelja i 150 međunarodnih gostiju Revija i Festival su već tradicionalno hit destinacija za srednjoškolski film, a osim uživanja u gledanju filmova, filmoljupci će i provesti 5 nezaboravnih dana i u učenju.

Priređivači Revije i Festivala su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, pokrovitelji  su Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Karlovac, Županija Karlovačka i Turistička zajednica grada Karlovca, a tehničku podršku daju Gimnazija Karlovac i Zajednica tehničke kulture Karlovac. Festival i Revija traju do subote, 10. rujna.

Programski raspored za utorak, 6. rujna 2016.

11.00 Gradski muzej: Najbolje iz dječje filmske kuhinje
12.00 – 18.00 Gradsko kazalište Zorin dom: radionički program za Karlovčane: sedam svjetskih problema – sedam rješenja (IYMS)
18.00 Gradski muzej: predstavljanje Tandem bicikla
19.30 ispred GK Zorin Dom: piknik + speeddating
21.00 Zorin Dom: Svečano otvaranje
22.30 Papa’s Bar: zabavni program uz grupu 4head