Mladi karlovački programer izradio aplikaciju za lakše snalaženje u javnom prijevozu

Autobusni i željeznički prijevoz u Karlovačkoj županiji nadohvat ruke. Najkraći je to opis mobilne aplikacije “Karlovac Transit”, za čiji je nastanak zaslužan mladi Karlovčanin Josip Šalković. Predstavio nam je svoje djelo i pokazao zbog čega bi i vi trebali instalirati ovu aplikaciju na svoj pametni telefon.

Planiranje putovanja nikada nije bilo lakše. Upišite polazište i odredište, i izlistat će vam se popis linija koje voze na toj relaciji. Aplikacija “Karlovac Transit” podržava više od stotinu autobusnih stanica u Karlovcu i okolici, a daje točne informacije i o željezničkom prometu, uključujući obavijesti o kašnjenjima vlakova. Izradio ju je 21-godišnji Josip Šalković iz Karlovca, student treće godine Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu, kako bi svojim sugrađanima pomogao u korištenju javnog prijevoza u gradu i okolici.

Vozite li se javnim prijevozom, isplati se instalirati aplikaciju jer sadrži sve podatke o autobusnom i željezničkom prometu, polaske buseva i vlakova unutar sat vremena u vašoj neposrednoj blizini, te na jednom mjestu pruža obavijesti poput stanja u prometu, radovima na pruzi, izmjenama u voznom redu i još mnogo toga.

Aplikacija je svjetlo dana ugledala nakon godinu dana vrijednog rada, i prvo je djelo karlovačkog programera. “Karlovac Transit” mogao bi biti uvod u uspješnu poslovnu priču, a ako je suditi po trudu koji je uložen i volji za nove pobjede, od Josipa možemo očekivati još mnogo.

Mladi programer željno iščekuje prve reakcije korisnika, zato provjerite o čemu se radi. Instaliranje na Google Play trgovini je besplatno, pa imate li pametni telefon s “Android” operativnim sistemom, zašto još čekate?