U sklopu DOK festivala predstavljeni lokalni OPG-ovi

DOK festival – festival dobre volje za ljude dobre volje u Kamanju održava se prvi put, a posjetiteljima nudi umjetnost, zabavu, promovira biciklizam i nordijsko hodanje kao zdrav način življenja, domaće prehrambene proizvode te uz moderan program i tradicijsko slavlje.

Proizvodi od domaćeg voća i povrća, pčelinji proizvodi, vina, proizvodi od konoplje, rukotvorine – samo su dio ponude koju su danas u Kamanju predstavila lokalna obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Kutak s domaćim proizvodima dio je ovogodišnje proslave Dana općine Kamanje, ove godine proširenih na takozvani DOK festival.

U sklopu Dok festivala u Kamanje je ušao i dašak umjetnosti. Mještanima je predstavljena skulptura akademika Ivana Supeka, koja bi svoje konačno mjesto trebala naći na polju lavande na samom ulazu u općinu, a izradio ju je dugoreški umjetnik Nikola Vukmanić.

Dok festival zamišljen je da ponudi ponešto za sve uzraste i ukuse, a dio programa bila je biciklijada u kojoj su sudjelovali i najmlađi mještani. Danas je pak na redu narodno veselje.