Dan Grada Ogulina i Župe svetog Križa

14, rujna obilježava se kao Dan Grada Ogulina i dan Župe svetog Križa. Tom prigodom položeni su vijence i zapaljene svijeće na Trgu hrvatskih rodoljuba a održana je i svečanu procesiju te sveta misa koju je predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak. Održana je i Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina na kojoj su dodijeljena javna priznanja Grada Ogulina za 2016. godinu.

Gradonačelnik Jure Turković istaknuo je kako Ogulin želi postati grad prijatelj poduzetnika što će omogućiti olakšavanjem administrativnih poteškoća na koji poduzetnici nailaze te nizom pogodnosti koje grad nudi. Također naveo je kako je zaposlenost u grad porasla a nezaposlenost opala. U poduzetničkoj zoni posebice je bitna posljednja slovačka investicija koja će gradu u dogledno vrijeme ponuditi otvaranje prijeko potrebnih novih radnih mjesta. Pozitivnu poduzetničku klimu potiče i tvrtka Tehno drvo koja zapošljava oko 300 radnika naveo je Turković.

Priznanje za životno djelo dobio je Franjo Kolić zbog velikog doprinosa unapređenja vatrogastva i zaštite od požara. Za stvaralački rad priznanja su dobili: Katedra čakavskog sabora Modruše za 10 godišnji rad na izučavanju povijesti, narodnog života i kulture okolice Modruša, Ogulina i središnje Hrvatske, Javna vatrogasna postrojba Ogulin za 20 godina rada u vatrogastvu na zaštiti i spašavanju, Radioklub Ogulin za 40 godina rada na području radioamaterizma, te časne sestre Družbe Isusove Presvetog Srca Isusova za 60 godina pastoralnog i humanog rada u župi i gradu.