Tko će upravljati Skloništem za životinje? SDP traži poništenje natječaja, iz Grada kažu da je sve u skadu sa Zakonom

Nakon što je na natječaju za sklonište za pse izabrana Veterinarska stanica Pokupsko Cerje, karlovačke udruge i vijećnici SDP-a zatražili su od Grada poništavanje natječaja i javnu raspravu o skloništima za životinje. Iz gradske uprave poručuju da je sve bilo po zakonu i da nema razloga za poništavanje natječaja.

Tijekom ljetnih mjeseci Grad je raspisao natječaj za davanje u koncesiju skloništa za životinje koja se dodieljuje na dvije godine. Najpovoljnije ponuda od tri koje su stigle na natječaj je ona Veterinarske stanice Pokupsko Cerje, što je potaknulo SDP-ovce da zatraže poništavanje natječaja i javnu raspravu.

Od predsjednika Vijeća zatražila sam da razmotri tu točku, razgovarali smo jučer i dogovorili da ćemo održati sjednicu Predsjedništva Gradskog vijeća sutra ili u ponedjeljak. On je zatražio od v.d. pročelnice Andreje Vrbanek potpuno izvješće o procesu te će biti donesena odluka hoće li točka biti uvrštena na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, a smatram da će Damir Mandić imati razumijevanja i neće uvrstiti tu točku, poručila je Marina Novaković Matanić.

Grad nema razloga da poništi natječaj, on je proveden u skladu sa Zakonom, poručuje pak v.d. pročelnica Andrea Vrbanek.

Mi ne osporavamo zakonsku proceduru, samo želimo da se Natječaj detaljno pregleda, jer nitko Gradu ne može osporiti da u njega stavi neke svoje uvjete, kaže Novaković Matanić.

Uvijek ima ljubitelja životinja koji nisu zadovoljni s pruženim uslugama, trenutno sva tri ponuditelja imaju svetražene  uvjete, koje propisuje Ministarstvo poljoprivrede, kaže Vrbanek.

Novi saziv Sabora trebao bi raspravljati i o izmjenama Zakona o zaštiti životinja kojim bi eutanazija bila zabranjena, odnosno životinja bi bila u skloništu do udomljavanja. Inače, predstavnici Grada sutra odlaze u obilazak Skloništa u Pokupskom Cerju, na koji su pozvani i predstavnici Udruga.