Počinje ArtiKA – festival dobre zabave!

Vikend rezervirajte za novo izdanje festivala dobre zabave – ArtiKA! Festival organizira udruga Carpe Diem, a ove je godine povezan i s razmjenom mladih “Art’s here, Rights now!” te Festivalom volonterizma, uz bogat kulturni program. Danas su predviđeni programi na Promenadi, dok bi se subotnji program trebao odvijati na Promenadi u jutarnjim satima te u Radićevoj ulici u večernjim satima. Kako je vremenska prognoza nepovoljna, u slučaju kiše moguće je prebacivanje dijela programa za nedjelju.

Danas ujutro na Promenadi će se održavati dječje radionice, dok je u večernjim satima, točnije u 20 sati, kod caffe bara Cohiba, na rasporedu projekcija dokumentarnog filma “Okus doma”. Nakon toga mladi gosti iz Engleske predstavit će svoje glazbene uratke.

U subotu će na Promenadi od 10 ujutro krenuti predstavljanje udruge “Okus doma” čiji će članovi i aktivisti skuhati i ukusan ručak za Karlovčane. Svi ljubitelji dobre knjige moći će saznati kako do knjige i bez novca, i to kroz akciju “1010 načina da kupite knjigu bez novca” – dakako, na licu mjesta moći će i isprobati neki od tih načina te se vratiti kući s dobrom knjigom.

U sklopu jutarnjeg programa održat će se i Festival volonterizma, uz proglašenje najboljih volontera grada Karlovca za proteklu godinu. U večernjim satima program seli u Radićevu i Tijesnu ulicu. Od 18 sati u Radićevoj će biti postavljena slikarska i foto izložba mladih iz Španjolske, Mađarske i Engleske, a u 19,30 u Tijesnoj ulici (kod “Putnika”) besplatna je projekcija dokumentarnog filma “Razred”. Na drugom kraju Radićeve ulice, kod “Bukse” i “Gradske straže”, program počinje u 21,30 – kratkim glazbenim nastupom predstavit će se mladi europski volonteri, nakon čega slijedi koncert rock benda “točka56”.

Projekt “Art’s here, Rights now!” ima za cilj okupiti 20 mladih umjetnika i osoba koje se bave umjetnošću iz Hrvatske, Mađarske, UK i Španjolske radi poticanja rasprave na temu demokracije, Europskih vrijednosti, solidarnosti i ljudskih prava putem umjetnosti. Razmjena mladih održava se u Karlovcu, od 12. do 18. rujna 2016.g. Cilj je povećati svijest sudionika, ali i šire javnosti, posebice mladih, o europskom identitetu, međukulturalnom dijalogu s naglaskom na promicanje različitosti, tolerancije i poštivanja ljudskih prava.