Dvostruko više trkača na utrkama Ogulin trail

Društvo za sportsku rekreaciju Koci i ove je godine organiziralo utrku „Ogulin Trail“. Održane su dvije utrke: kraća u duljini od 13,5 kilometara imena „Kosjenka“ i dulja pod imenom „Regoč“ od 33 kilometra s visinskom razlikom od 1.600 m. Utrka je posebna jer prolazi bajkovitim šumskim predjelima ogulinskog kraja, od naselja Bukovnik, preko Stošca i Kleka, pa natrag u grad.

Usprkos kiši koja je padala tijekom cijelog jutra čak 178 trkača sudjelovalo je na ovogodišnjem Ogulin trailu. Utrka je specifična jer prolazi šumskim predjelom ogulinskog kraja, a posebna je po tome što sudionike vodi kroz slikovit krajolik zbog čije je posebnosti Ogulin poznat i kao grad bajke.

Zanimljivo je da obje utrke nose imena likova iz bajki Ivane Brlić Mažuranić. U planu je iduće godine organizirati i treću utrku, koja će također dobiti ime vezano uz Ivaninu bajku.

Organizatori i za iduću godinu najavljuju utrku kroz slikovit ogulinski krajolik, a s obzirom na sve veći broj sudionika ne sumnjaju da će u njihovom gradu biti još više trkača i zaljubljenika u trail utrke.