Točka o dodjeli koncesije za sklonište za životinje ipak ide na Gradsko vijeće

Predsjedništvo karlovačkog Gradskog vijeća odlučilo je da će točka o dodjeli koncesije za napuštene životinje biti dio rasprave na idućoj sjednici Gradskog vijeća. Radi se, naime, o dodjeli koncesije tvrtki iz Pokupskog Cerja, što bi dovelo do toga se sklonište za životinje nalazi u drugoj županiji. Protiv ove odluke bio je i karlovački SDP koji je pokrenuo i peticiju da se ova odluka stopira.

Gradsko vijeće Grada Karlovca na idućoj će sjednici raspravljati o dodjeli koncesije za napuštene životinje. Nakon što je na natječaju za Sklonište za pse izabrana Veterinarska stanica Pokupsko Cerje, karlovačke udruge i vijećnici SDP-a zatražili su od Grada poništavanje natječaja i javnu raspravu o skloništima za životinje. No, predsjedništvo Gradskog vijeća donijelo je odluku o tome da će se o dodjeli koncesije tvrtki iz susjedne županije raspravljati na sjednici.

SDP je, kaže Marina Novaković Matanić, za to da Grad Karlovac otvori svoje Sklonište za životinje, a ne da životinje iz Karlovca budu preseljene u Sisačko-moslavačku županiju.

SDP i udruge su pokrenuli i online peticiju protiv odluke o dodjeli koncesije za sklonište za životinje, koju je danas do 16 sati potpisalo više od 2.700 ljudi. Peticiju možete potpisati ovdje.